lauantai 9. joulukuuta 2017

Uusia tuulia!

Viime päivityksestä on taas vierähtänyt aikaa, mutta ollaan me jotain saatu tehtyäkin! 



Lokakuussa ilmoitin Jepen vähän extremenä Kemkon rally-tokokisoihin marraskuun neljännelletoista päivälle. Ihme kyllä paikkoja oli vielä vapaana, joten mahduttiin mukaan korkkaamaan avoin luokka! Tuomarina kisassa oli alokas-luokasta tuttu Heli Kelhälä ja Jeppe sijoittui lähtölistassa luokan viimeiseksi starttaajaksi. Rata vaikutti helpohkolta ja "juostiinkin" se Jepen kanssa aikamoista vauhtia läpi. Lopulta palkintojenjaossa tuloksena saatiin hyväksytty tulos 89-pisteellä ja tuomaripalkinto! Juurikin tuosta minun hosumisesta johtuen siis lähti -10p, kun Jeppe ei ollutkaan ehtinyt yhdellä kyltillä istua. Kommenttina saatiin "Koiralla hieno kontakti ja hyvä motivaatio. Myös kyltillä 14 koira ei ehkä ehtinyt istua, älä hosu. Muuten kaunis ohjaus".




Avoimen luokan korkkauksen onnistumisesta innostuneena ilmoitin Jepen myös Oulun ja Kempeleen kisoihin. Ilmeisesti tuleva lisenssi vaikutti ilmoittautumismääriin, kun paikat Ouluun meni alta aikayksikön ja Kempeleen kisaan eivät mahtuneet enää puoli tuntia ilmoittautumisajan alkamisen jälkeen ilmoittautumisviestin lähettäneet. Onneksi heräsin keskiyöllä ilmoittautumaan, niin mahduttiin sentään sinne jälkimmäiseen kisaan Tytti Lintenhoferin tuomaroitavaksi. 

Tässä välissä ehdittiin Kemkon mätsäri-cup:in ensimmäiseen osakilpailuun. Sieltä ei normikehästä tullut mitään punaista nauhaa kummempaa, mutta lapsi ja koira-kehässä Ella ja Jeppe sijoittuivat toiseksi!

Kuva: Photo Gallery Arcticflame

Kempeleessä rally-tokoiltiin Kisma-hallissa, joka oli kyllä todella pieni, kun kisakehä vei suurimman osan tilasta. Jepellä oli hieman rauhoittumisen kanssa ongelmia, kun häkkejä ei saanut tuoda sisälle. Rata onneksi vaikutti kumminkin (taas) suhteellisen helpolta. Ei vieläkään niitä kylttejä, joita odotan: este ja houkutus. Suoritettiin Jepen kanssa rata melko hyvin läpi vaikkakin Jepen rauhattomuus näkyi suorituksena maan nuuskimisena. Palkintojenjaossa meidät kutsuttiin kuitenkin toiselle sijalle 96-pisteellä! Kommenttina "Hienoa yhteistyötä! Huomioi kyltin etäisyys". Menin siis muutaman kerran liian lähelle kylttiä, jolloin Jeppe huiski kylttejä hännällään.  




Näiden tuloksien lisäksi toivoisin, että ehdittäisiin vielä yksi tulos hakemaan ennen kuin täysi-ikäistyn ja minulta vaaditaan lisenssimaksua. Rallyn tilalle olen kaavaillut nose-workia ja ehkä hieman canicrossia. Hydrolaatti tilattiin jo kerran, mutta pullohan otti pakkasesta osumaa ja räjähti. Jeppe on kumminkin oppinut jo tunnistamaan eukalyptuksen hajun siitä pienestä määrästä hydrolaattia, mitä oli jäljellä. Lisäksi toivon myös, että pääsisimme muutamia kertoja uimaan Oulun Hundspa:han, kun käytiin se testaamassa muutama päivä sitten ja se oli kyllä hauskaa! Jepellä oli kokoajan vähän vaikeaa se veteen tulo, mutta kun se vihdoin tuli sinne, niin ui tosi nätisti ja jaksoi hyvin. Uittaja kumminkin sanoi, että se on jo paljon ettei koiraa tarvitse kantaa veteen. Jeppe siis kumminkin tuli aina itse veteen (pari kertaa pienen avustustyönnön kanssa), nappasi dummyn suuhun ja ui minun perässä. Varmasti useamminkin altaissa uinti auttaisi meitä sitten kesällä taippareiden suhteen. 


Tänä vuonna osallistuttiin jopa kolmeen seuramme Vuoden noutaja-tittelikisaan, mutta mahdollisuudet on kyllä omien laskujeni mukaan aika minimaaliset. Nyt alamme pikkuhiljaa virittäytymään joulutunnelmiin ja odottamaan titteleiden voittajien julkistusta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti