keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Lomailua ja vaipan vaihtoa!

Nyt on loppukesän ja meidän tuurilla luultavasti loppuvuodenkin näyttelyt näytelty! 


1.7.2017 Lapinlahti RN AVO ERI3 Tuomarina Julija Aidietiene

"Nice propotioned young male. Beautiful masculine head. Excellent muzzle. Should have better pigmented nose, eye??? and nose. Exellent coat, movement and temperament."


16.7.2017 Piteå KV AVO ERI1 SA Tuomarina Monica Blaha

"Good head. Nice colour of the eyes. Excellent neck and topline. Deep chest. Angulations ok. Coat is changing. Typical movements."


Näyttelyiden lisäksi käytiin Nuotta-mätsärissä, josta saatiin se, mitä lähdin hakemaankin, eli lahjakortti Nuotta-kahvilaan! Tuloksena siis sinisten neljäs. 



Ollaan käyty myös treenaamassa omatoimisesti MEJÄ-jälkeä, vaikka kokeisiinhan meillä ei enää tälle vuodelle ole enää asiaa. Myös innokkaan noutajaväen kanssa ehdittiin käydä yhdet treenit ja toivottavasti tälle syksylle päästäisiin useamminkin treeenailemaan. Treeneissä otimme vesinoutoja, mutta koska treenilampemme oli äkkisyvä, ei Jeppe lähtenyt noutamaan. Kerran se tipahti veteen ja se riitti. Lisäksi teimme hakuruututyyppistä treeniä kolmella lokilla, jotka palautuivat kaikki oikein mallikkaasti. Treenien parasta anti Jepelle on kuitenkin muiden työskentelyn katsominen ja sen olemisen vaikeuden opettelu. Jeppe on alkanut uimaan paremmin, kun ostimme sille pelastusliivin, jonka kanssa se menee rohkeasti uimaan, mutta matkat ovat lyhyitä, varsinkin ilman liiviä. Eteen päin toki tämäkin, vaikka tämän kesän uimiset ovat harmittavasti ehkä tässä. 



17.7.2017 Maanantaina oli sitten Jepen anaalirauhasten leikkauksen aika. Leikkaus oli eläinlääkärin mukaan vaikea, sillä sen lisäksi, että rauhaset olivat sijoittuneet hankalasti, niissä oli myös tulehdus päällä. Leikkauksen jälkeen siirryimme nukkuvan koiran kanssa kotiin parantumaan. Matkaan tarttui Sunyloxia, sekä Rimadyliä tulehdusta ja kipua helpottamaan. Yöt meni pitkälti valvoessa ja Jepen itkua kuunnellessa. Haavaa huuhdeltiin useita kertoja päivässä. 


Keskiviikkoaamuna Jeppe kakkasi ensimmäisen kerran leikkauksen jälkeen ja peräpäästä alkoi valumaan verta. Iltaa kohden haju huuhteluista huolimatta huiteli jo aivan uusissa ulottuvuuksissa, eikä veren valumisesta tullut loppua, joten jouduimme ajamaan Tervolaan asti päivystävälle eläinlääkärille, sillä leikanneelle lääkärille (Heiskanen, Keminmaa) emme saaneet aikaa. Tervolassa eläinlääkäri ajoi Jepen hännästä karvoja ja puhdisti haavan, sekä pisti kipupiikin. Eläinlääkäri huomasi tikatulla alueella aukon, mutta ei uskaltanut korjata sitä, sillä emme tienneet, oliko leikannut lääkäri jättänyt sen tahallaan sinne. Soitimme siis ajan leikanneelle eläinlääkärille torstaille. 

Torstaiaamupäivästä leikannut eläinlääkäri tutki leikkaushaavaa ja päätyi korjaamaan sitä vaikkakin keskiviikkona huomattu reikä oli tarkoituksella jätetty tulehdusnesteiden valumista varten.  Jeppe nukutettiin uudestaan ja haavaa korjailtiin. Tikkejä oli revennyt ja oikealla puolella oli paha tulehdus, johon eläinlääkäri määräsi kolmannen lääkkeen, Trikozolin. Nyt siis Jepen lääkitys on aamuisin 1tbl Sunyloxia, sekä 1tbl Trikozolia. Iltaisin Jeppe saa samat lääkkeet, kuin aamulla ja lisäksi 1,5tbl Rimadyliä. 



Ajoimme tämän jälkeen nukkuvan koiran kanssa kaupan kautta kotiin. Eläinlääkärin määräyksestä ostimme Jepelle vaippoja, Betadinea, peräpukamavoidetta, sideharsoja, sekä parafiiniöljyä ja pehmeää ruokaa. Tämän jälkeen yöt meni jälleen valvoessa ja päivät vaippoja vaihdellessa. Ensimmäiset yöunia etäisesti muistuttavat unet saimme nukkua pe-la välisenä yönä, kun Jeppekin malttoi hiljentyä. Myöhemmin eläinlääkäri käski vielä antaa Jepelle Tehobakt Pet maitohappovalmistetta aamuin ja illoin. 


Nyt leikkauksen jälkeinen turvotus on laskenut jonkin verran ja tikit ovat pysyneet hyvin, mutta tulehdusnesteitä varten jätetty reikä ei ole mennyt umpeen. Jeppe on kokoajan enemmän oma itsensä, mutta kaulus tuottaa edelleen ongelmia. Jeppe juoksee joka paikkaan pahki ja koittaa mahtua pienimmistäkin väleistä ison kauluksen kanssa. Jostain syystä leikkauksen jälkeen Jepellä on ollut vain kaksi vauhtia: 0m/h, sekä valonnopeus. Tästä johtuen yölliset joka paikkaan pahki juoksemiset herättävät edelleen, mutta nukutaan jo molemmat paljon paremmin, kuin viikko sitten. Jatkamme vielä tovin parantumista ja jos kaikki menee hyvin, poistetaan tikit ensimmäinen elokuuta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti